Yhteistyötä sosiaalitoimen ja seurakunnan diakoniatyön kanssa

  • Local Group: Nastapartio ry
  • Location: Nastola
  • When: 23.8.2017, 24.9.2017, 22.8.2018, 3.11.2018
  • Theme: Loneliness, Underpriviledged groups, Community work, Work with parish
What?

Teimme hankkeen, jonka tavoitteena oli yhteistyössä seurakunnan diakoniatyön ja Nastolan alueen sosiaalityön kanssa markkinoida partiotoimintaa syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja heidän perheilleen. Tavoitteenamme on saada heitä tapahtumiimme ja sen kautta mukaan lippukunnan toimintaan ja näin osaltamme auttaa heitä pysymään mukana yhteiskunnassa.

Järjestimme syksyn 2017 ja 2018 alussa syyskauden avaustapahtumat, jossa perheillä oli muiden partiostakiinnostuneiden kanssa mahdollisuus tutustua toimintaamme. Molempina syksyinä teimme myös päiväretken lähimaastoon, johon niin ikään kutsumme heitä mukaan. Päiväretkeä markkinoimme myös toisena matalankynnyksen mahdollisuutena tulla tutustumaan toimintaan.

For whom?

Nastolalaisille perheille.

Why?

Partio sai näkyvyyttä alueella ja ihmiset tietävät enemmän siitä mitä partio on. Kynnys lähteä mukaan partioon madaltui niin lapsille kuin aikuisillekin. Parin vuoden aikana olemme saaneet useamman uuden aikuisen mukaan toimintaamme. Yhteistyö varsinkin seurakunnan kanssa tiivistyi entisestään.

Tips to others

Näkyvyyttä partiotoiminnalla harvoin on liikaa... ja toiminnan tarjoaminen muillekin kuin omille aktiivijäsenille harvoin on ainakaan haitaksi partion imagolle. Enemmän ja avoimemmin pitäisi vaan näkyä ja antaa kuulua itsestään. Myös aikuisia pitäisi uskaltaa vaan rohkeasti kysellä avuksi toimintaa... yllättäen joku aina välillä innostuukin mukaan.