Kesätekemistä sekä kotouttamista partioleirin avulla

  • Kår/Kårer: -
  • Plats:
  • Tidpunkt: Heinä-elokuussa 2017
  • Tema: Invandrarverksamhet/ mångkulturell verksamhet, Mindre bemedlade, Samarbete med kommun, Suomeksi
Vad?

Otimme yhteyttä kuntamme maahanmuuttajapalveluihin, josta kysyimme lapsia/nuoria, jotka tarvitsisivat kesätekemistä, joka muuten puuttuisi vähävaraisuuden takia. Koko leirimaksu kustannettaisiin YV-avustuksesta.

Kuntaan kannattaa olla ajoissa yhteydessä, sillä monet perheet tavataan maahanmuuttajapalveluissa vain kerran kuukaudessa, ja yhteisen kielen puutteessa tämä on ainoa keino olla yhteydessä perheeseen.

För vem?

Leirille tuli ala-asteikäinen lapsi. Alussa oli monia vaikeuksia, mutta niistä päästiin lopulta yli. Esimerkiksi syömättömyyden takana oli ilmeisesti osittain pelko siitä, että hän söisi vahingossa sianlihaa. Myös mahdollinen uimataidonpuute kannattaa ottaa maahanmuuttajalasten kanssa hyvin huomioon.

Lapsi ymmärsi melko paljon suomea, mutta hänen oma kielensä oli alkuleiristä hapuilevaa. Vaikka leiri kestikin vain viikon verran, kielen kehitys ja sanavaraston laajentuminen oli huimaa. Lapsella oli kivaa, ja hän sai monia onnistumisen kokemuksia.

Varför?

Kokemus oli erittäin hyvä kaikkien osalta, vaikkakin johtajiston puolelta vähän rankka. Lapsi ei ollut ollut suomessa vielä kauaa, joten monet meidän mielestä perutaidot saattoivat olla aika hukassa. Monet metsän asiat aiheuttivat hämmennystä. Varsinkin alkuleiristä lapsi koki hämmentävissä tilanteissa hyökkäyksen olevan paras puolustus, mikä vaikutti myös muihin lapsiin. Kaikki helpottui kuitenkin pitkin leiriä, ja aiomme jatkaa samankaltaista toimintaa syksyllä.

Saker att tänka på gällande vår satsning

Voimme suositella muillekin vastaavanlaista tehokotouttamista! :)