Aikuisten sudenpenturetki

  • Tekijät: Erämetsot
  • Sijainti: Vantaa
  • Milloin: 7.-9.4.2017
  • Teema: Asuinaluetoiminta
Mitä?

Järjestimme lähialueen aikuisille suunnatun "sudenpenturetken" jossa aikuisilla oli mahdollisuus tutustua partioon yhtä hauskalla tavalla kuin lapsilla. Tempauksen tarkoituksena oli tietysti saada aikuisia innostumaan partiosta ja tätä kautta tulemaan mukaan lippukunnan toimintaan tukevaksi aikuiseksi ja lasten toiminnan mahdollistajaksi. Osana tapahtumaa oli myös vanhoihin johtajiin tutustumista ja tapahtuma toimi tällöin myös johtajahuoltona vanhoille konkareille.

Uudet aikuiset saivat nukkua (ehkä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan) ulkona ja tutustua partioon sekä johtajien kertomana että käytännössä. Lyhyellä retkellä käytiin läpi partion perusteet, teltan pystytystä, ensiapua, tulen sytytystä ilman tikkuja, ongelmanratkaisua, kätevyys- ja luontotaitoja sekä ruoan laittoa ulkona ja tietysti ohjelmaan kuului myös hauskaa leikkiä ja tutustumista.

Kenelle?

Lähialueen aikuisille ja jo partiossa olevien lapsien vanhemmille.

Miksi?

Saimme levitettyä partion iloa aikuisille ja saimme muutaman aikuisen innostumaan partiosta ja jopa hieman vääriä käsityksiä muutettua. Hyvä pohjatyö aikuisten rekrytoinnille.

Vinkkejä muille tekijöille?

Markkinointi on vaikein kohta retkeä: Kannattaa aktiivisesti olla yhteydessä omien sudarien ja seikkailijoiden vanhempiin, koska heillä on jo yhteys partioon. Tämän lisäksi hyviä paikkoja metsästää osallistujia ovat lähiasuinalueiden facebookryhmät sekä koulujen vanhempainyhdistykset. Kokeilimme ensimmäistä kertaa myös maksullista (mutta hyvin halpaa) facebook-mainontaa!