Aloitimme sisupartioryhmän vetämisen.

  • Tekijät: Pielisen Partiolaiset
  • Sijainti: Lieksa
  • Milloin: 23.4.
  • Teema: Sisutoiminta, På svenska
Mitä?

Lippukunnassa ei ole ollut aikaisemmin sisuryhmää. Johtajapulasta johtuen ryhmä ei kokoonnu kuin kerran kuukaudessa, mutta olemme järjestäneet erikseen koko lippukunnan tapahtumia, johon sisut ovat osallistuneet myös. Sisut ovat myös kokoontuneet omien kokoustensa lisäksi myös yhdessä sudenpentujen kanssa. Sisut ja sudenpennut kävivät helmikuussa yhdessä Lieksan kristillisellä opistolla maalaamassa Suomi100 mukit. Toukokuussa järjestimme sisujen ja sudujen yhteisen metsäretken / nuotioillan hiihtokeskuksella. Mukana oli 14 lasta, joista 5 sisua. Lippukunta ei myöskään veloittanut, kuten normaalisti on tapana, heidän partiohuiveistaan mitään.

Pidimme Yrjönpäivän myös tapahtuman koko lippukunnalle, johon osallistuivat myös ensimmäistä kertaa sisupartiolaiset. Sisupartiolaiset, sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat jaettiin ryhmiin, jotka kiersivät aluetta ympäri sekajoukkueissa ja ratkoivat pt-kisatyyppisiä tehtäviä. Osa tarpojista oli osallistunut rastien suunnitteluun, joten he myöskin olivat omien rastiensa rastimiehinä. Tehtävissä oli mm. puukkohaavan hoitoa, eläinten jälkien tunnistusta. Totta kai rastina oli myös lettujen ja makkaran paistoa. Lopuksi uudet sudenpennut ja sisupartiolaiset antoivat partiolupauksen lipputangon alla.

Kenelle?

Järjestimme sisupartiolaisille mahdollisuuden tutustua lippukuntalaisiin ja samalla heidän lupauksenantotilaisuustensa. Lippukuntamme muut jäsenet osallistuivat tukemalla sisupartiolaisia eri rastipisteillä, myös tutustuminen ja ryhmäytyminen lippukuntaan tapahtui samalla.

Miksi?

Lupauksen antajille jäi varmasti tilaisuus mieleen. Sisupartiolaisille tuli uusia kokemuksia partiossa, sekä muut lippukunnan jäsenet tutustuivat sisupartiolaisiin. Kevään sisupartiokokeilun jälkeen totesimme, että jatkamme sisupartiointia myös syksyllä. Heillä on kerran kuukaudessa 1 normaali laumailta ja he osallistuvat ohjelman salliessa sudenpentujen laumailtoihin sekä tietysti kaikkiin lippukunnan yhteisiin tapahtumiin.

Vinkkejä muille tekijöille?

Kannattaa rohkeasti ottaa sisupartiolaisia mukaan toimintaan. Jos resurssit eivät riitä viikottaiseen toimintaan, kannattaa kysyä kaupungilta onko heillä mahdollista käyttää henkilökohtaisten avustajien panosta sisujen osallistuessa esim. lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Meillä osallistuu sisujen kokouksiin yksi kaupungin koulutusohjaaja.