Avoin metsäretki

  • Tekijät: Rantakaarinat ry
  • Sijainti: Kaarina
  • Milloin: 9.9.2017
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Asuinaluetoiminta, Seurakuntayhteistyö, Järjestöyhteistyö, Kuntayhteistyö
Mitä?

Järjestimme syksyisen metsäretken kaikille halukkaille. Tavoitteena oli järjestää hauska retkikokemus ja esitellä partiotoimintaa sellaisille lapsille, jotka kenties muuten eivät toimintaan tietä löytäisi.

Metsäretkellä harjoittelimme partiotaitoja, kuten luonnossa liikkumista, veistelyä ja luonnontuntemusta. Lisäksi valmistimme nuotioruokaa. Osallistuvat lapset saivat puukot, istuinalustat ja otsalamput, jotka pääsivät heti retkellä käyttöön ja jotka voivat helpottaa varsinaiseen partiotoimintaan liittymistä.

Lisäksi hankimme lippukunnalle kompasseja ja puukkoja lainattavaksi, jotta uusien lippukuntalaisten ei ainakaan heti ensimmäisille retkille tarvitse hankkia niitä, vaan ne saa lainaksi lippukunnalta.

Kenelle?

Tavoitteena oli järjestää hauska retkikokemus ja esitellä partiotoimintaa sellaisille lapsille, jotka kenties muuten eivät toimintaan tietä löytäisi. Mainostimme tapahtumaa erityisesti seurakunnan diakoniatyön, kunnan sosiaalitoimen ja SOS-lapsikyläsäätiön asiakkaille. Lisäksi mainostimme tapahtumaa Kaarinan seurakunnan lastentapahtumassa elokuussa 2017.

Miksi?

Partiotoiminta tuli tutuksi uusille lapsille ja osallistujat saivat kivan metsäkokemuksen. Mainostimme retkeä laajasti, jolloin sellaisillakin, jotka eivät tälle retkelle lähteneet esimerkiksi sateisen sään vuoksi, partiokipinä voi herätä myöhemmin.

Lisäksi lainavarusteiden hankkiminen madaltaa uusien partiolaisten kynnystä osallistua retkille.

Vinkkejä muille tekijöille?

Täysin avoimelle retkelle lähteminen vaikutti odotuksistamme huolimatta olevan monille vähän "pelottavaa". Ensi kerralla tekisimme tiukemmin yhteistyötä tietyn tahon, esimerkiksi SOS-lapsikylän kanssa, ja kohdistaisimme tapahtuman nimenomaan heille ja suunnittelisimme sen yhdessä tuon tahon kanssa.