Kaikille avoin maksuton metsäretki rasteineen

  • Tekijät: Partiolippukunta Saaren Kiertäjät ry ja Meri-Porin seurakunnan Reposaaren aluetoimikunta
  • Sijainti: Reposaari, Pori
  • Milloin: 16.9.2017 klo 10 - 15
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Asuinaluetoiminta, Seurakuntayhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Järjestimme kaikille avoimen koko perheen metsäretken meren äärellä Reposaaressa. Retken aloitus tapahtui Reposaaren Pappilan pihassa, missä partiolaiset nostivat Suomen lipun salkoon. Retkeläiset jaettiin kuuteen retkivartioon, jotka kiersivät Reposaaren maastossa suunnistuskarttaa apunaan käyttäen seitsemällä partioaiheisella rastilla, jotka olivat
- avaimenperä-näpertely ja kaakaota Reposaaren Pappilassa
- kattilansammutusta ja paloautoesittely Reposaaren VPK:n kalustohallilla
- viisi pistesuunnistusrastia lajitunnistuskuvineen takarannan ja linnakepuiston metsässä
- nuotion teko ja sytytys ja narun katkaisu polttamalla Junnilan nuotiopaikalla
- puuvartisten kasvien tunnistus takarannan metsässä
- merimerkkirata hinaaja Santun viereisessä puistossa
- melonta kanooteilla Varvinrannassa.
Päätösrastilla Siikarannassa oli tarjolla itse paistettua tikkupullaa ja nuotiomakkaraa, nokipannukahvia ja mehua. Reposaaren Sale tuki päätösrastin hankintoja ja Siikaranta Camping antoi retkeläisten käyttöön leirintäalueen grillikatoksen.

Kenelle?

Tapahtuma oli avoin kaikille ja suunniteltu lapsiperheitä ajatellen koko Meri-Porin alueen asukkaille huomioiden vähävaraisia perheitä ja järjestämällä mielekästä tekemistä myös alueen syrjäytymisvaarassa oleville nuorille.

Miksi?

Saimme retkellä yhden uuden seikkailijajäsenen, jonka ansiosta lippukunnan seikkailijavartio voi taas jatkaa toimintaansa. Aamun sateinen sää karsi jonkin verran osallistujia, jotka olivat iältään 3,5 – 74-vuotiaita ja joista kaksi kolmasosaa oli ei-partiolaisia.

Kaikki retkelle osallistuneet kehuivat retkeä hauskaksi ja onnistuneeksi osittain sateisesta säästä huolimatta ja olivat innoissaan ja kiitollisia saamistaan uusista kokemuksista. Retkelle osallistuneet perheetkin saivat mukavaa ja partiomaista yhteistä puuhaa lauantaipäivälle. Näin saimme aktivoitua ihmisiä viettämään aikaa perheidensä ja muiden ihmisten kanssa nauttien samalla kauniista luonnosta metsässä ja meren äärellä.

Vinkkejä muille tekijöille?

Metsäretki Yhdessä metsään -teemalla on toteuttamisenarvoinen tapahtuma, josta voisi tehdä jokavuotisenkin tapahtuman.