Kaikille avoin retki

  • Tekijät: Jokioisten Korvenkävijät ry
  • Sijainti: Jokioinen
  • Milloin: 19.-20.5.2017
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Suomeksi
Mitä?

Järjestimme kaikille avoimen retken. Mainostimme retkeä kouluilla, sekä kauppojen ja kirjaston ilmoitustaululla. Lippukuntalaiset kutsuivat mukaan kavereitaan, jotaka eivät vielä olleet partiossa.
Retken paikka oli luonnonvarakeskusksen mailla, ja sijainti niin lähellä kunnan keskustaa, että paikalle pystyi tulemaan kävellen tai pyörällä. Ohjelmassa oli partio- ja retkitaitoja, ruuanlaittoa ja erilaisia ryhmäyttäviä ja ongelmanratkaisutehtäviä. Retki loppui lauantaina iltanuotioon, joka oli samalla lippukunnan kevätkauden päätös, jonne tuli vielä lisää lippukuntalaisia perheineen.

Kenelle?

Lippukunnan jäsenille, ja sellaisille lapsille ja nuorille, jotka ovat yksinäisiä, joilla ei ole harrastusta tai joilla ei ole varaa harrastaa "kalliita" harrastuksia. Halusimme tarjota helpon tilaisuuden tulla kokeilemaan partiotoimintaa.

Miksi?

Retkellä oli mukana muutamia ei-vielä-partiolaisia, jotka ovat olleet myöhemminkin mukana lippukunnan toiminnassa. Olimme kyseisessä paikassa retkellä ensimmäistä kertaa, ja paikka oli hyvä ja toimiva. Se on lähellä koloamme, sinne on helppo tulla ja myös tapahtuman huolto oli helppoa. Emme ole ennen kertoneet näin avoimesti retkestämme, ja ainakin retki lisäsi partion näkyvyyttä kunnassamme. Tarkoitus on järjestää tapahtuma uudestaan ensi keväänä.

Vinkkejä muille tekijöille?

Tehokkain tapa saada ei-vielä-partiolaisia mukaan tuntui olevan se, että joku jo lippukunnassa oleva kutsui heidät mukaan. Kannattaa siis panostaa siihen, että lapset kutsuvat mukaan esimerkiksi luokkakavereitaan, jos halutaan saada mukaan useampia uusia lapsia.