Kaikille avoin retkipäivä

  • Tekijät: Elimäen Metsäsudet ry
  • Sijainti: Elimäki
  • Milloin: Syyskuussa 2018
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Asuinaluetoiminta, Järjestöyhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Järjestimme avoimen metsäretken osana Takamaan kyläpäivän ohjelmaa. Kyläpäivä järjestettiin yhteistyössä kylän muiden järjestöjen kanssa. Retkelle kutsuttiin erikseen mukaan läheisen lastensuojeluyksikön asukkaat. Retki oli kaikille osallistujille maksuton.

Retki suuntautui parin kilometrin päässä sijaitsevalle laavulle. Laavulla tarjottiin nuotiolla grillattua makkaraa ja voileipiä. Lisäksi laavulla oli ohjelmassa muutamia partiomaisia tehtäviä. Retken yhteydessä pääsi myös tutustumaan lippukuntamme kokoontumistiloihin, jossa samalla askarreltiin omat avaimenperät.

Kenelle?

Hankkeemme ensisijaisena kohderyhmänä oli lähellä sijaitsevassa lastensuojeluyksikössä asuvat lapset ja nuoret. Yksiköstä saatiin mukaan 5 hengen ryhmä, jonka mukana kulki aikuinen partiolainen. Samalla järjestettyyn avoimeen retkipäivään olivat tervetulleita kaikki, erityisesti kyläläiset ja lähellä asuvat lapsiperheet.

Miksi?

Saimme avattua yhteistyön lastensuojeluyksikön kanssa. Konkreettista jatkoa hankkeelle ei ole vielä sovittu, mutta mietimme lippukunnassamme jatkossakin uusia tapoja järjestää partiotoimintaa. Lastensuojeluyksikön puolelta tuli jo retkipäivää yhdessä suunnitellessa terveiset, että ovat suositelleet partiotoimintaa heillä asuville lapsille ja nuorille, mutta sieltä ei ole löytynyt rohkeutta lähteä mukaan toimintaan. Jatketaan siis tutustumista toisiimme!