Kantolaitteen hankkiminen

  • Tekijät: Käppäräpartio ry
  • Sijainti: Pori
  • Milloin: 8/2018
  • Teema: Vähävaraisuus, Seurakuntayhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Tarkoituksenamme oli kutsua retkellemme lapsia ja nuoria, joilla ei muuten olisi mahdollisuuksia osallistua retkille. Yritimme saada suunnitelmaamme sopivia henkilöitä retkellemme kahtena eri kertana, mutta emme onnistuneet saamaan osallistujia. Ensimmäiselle retkelle ei löytynyt lippukuntamme jäsenistön lähipiiristä sopivia henkilöitä. Toisella kertaa olimme yhteydessä taustaseurakuntaamme, mutta yhtään sopivaa henkilöä ei löytynyt retkelle. Näin ollen olimme yhteydessä lippukuntakoordinaattoriin vaikeuksista ja hän ehdotti, että muuttaisimme hieman suunnitelmaa ja ostaisimme rahalla lainaretkivarusteen.

Päädyimme ostamaan lainakäyttöön rinkan. Tämä varuste on sellainen, jota kaikilla ei ole varaa ostaa ja koska olemme eräohjelmaan painottunut lippukunta, on kantolaite tärkeä osa retkiämme. Lisäksi, mikäli tulevaisuudessa saamme partiotoimintaan tutustujia, joilla ei ole mahdollista hankkia heti varusteita, on rinkkaa mahdollisuus lainata, jotta voi osallistua vaelluksillemme ja muihin tapahtumiin ilman huolta tavaroiden pakkaamisesta ja kantamisesta.

Kenelle?

Tarkoituksenamme oli mahdollistaa sellaisten lasten/nuorten retkelle osallistuminen ja uuden kokeminen, joille ei ole mahdollista muutoin osallistua vastaavaan toimintaan esim. taloudellisen tilanteen vuoksi. Kuitenkaan tämä ei harmiksemme onnistunut, koska emme saaneet tällaisiin henkilöihin yhteyttä yrityksistä huolimatta.

Rinkan ostaminen kuitenkin palvelee myös hieman samaa tarkoitusta. Tarkoituksenamme on tarjota lainattavaa vähävaraisten perheitten lapsille. Rinkka on oleellinen osa retkivarustustamme ja tällä lainarinkalla voimme mahdollistaa mielekkään leirikokemuksen, vaikkei rinkkaa olisikaan mahdollista ostaa omaksi.

Miksi?

Toivottavasti tulevaisuudessa hyötyä niille, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia kantolaitetta. Varmastikin vaelluksillamme ja haikeilla sekä retkillä hyötyä niille, joilla ei ole rinkkaa. Matkanteosta tulee mukavampaa.