Kaupunkilaisille avoin kaupunkiseikkailu

  • Tekijät: Partiotyttölippukunta Oulun Valppaat ry ja Oulun Metsänkävijät r.y.
  • Sijainti: Oulu
  • Milloin: 14.10.2017
  • Teema: Yksinäisyys, Asuinaluetoiminta
Mitä?

Oulun Valppaiden ja Oulun Metsänkävijöiden perinteinen kaupungissa järjestettävä partiotaitokilpailu Rumputusrankkuri järjestettiin vuonna 2017 kaikille kaupunkilaisille ja muille partiolaisille avoimena tapahtumana. Tapahtuma järjestettiin lauantaina 14.10.2017 Oulun Hupisaarilla.

Perinteitä kunnioittaen Rumputusrakkurin teemana oli Oulu. Rastien aiheet ja nimet olivat Ouluteemalla.

Rastit:
Vapaa Merikoski
Kuvitteellisen joen ylitys maitokoreilla.

Rautasilta
Rastilla rakennettiin DaVincin silta.

Patenniemen saha
Rastilla yritettiin saada mahdollisimman monta hammasratasta toimimaan yhdessä.

Pohjolaralli
Rastilla ajettiin kilpaa neppisautoilla.

Merikosken voimalaitos
Rastilla oli tarkoitus saada vesiratas pyörimään mahdollisimman nopeasti ruiskuttamalla sitä sankoruiskulla.

Åstromin nahkatehdas
Rastilla askarreltiin paracord-rannekkeet. Jokainen osallistuja sai tehdä itselleen rannekkeen muistoksi.

Kenelle?

Tapahtuma oli tarkoitettu sekä kaupunkilaisille että oululaisille partiolaisille. Tapahtumalla haluttiin kannustaa lähiretkeilyyn ja tarjota mahdollisuus tutustua partioon. Tapahtuman tavoitteena oli esitellä partiota ja tarjota ilmainen tapahtuma lapsiperheille, jotta mahdollisimman moni lapsi löytäisi itselleen harrastuksen.

Tapahtumaa mainostettiin kaupunkilaisille sanomalehdissä Kalevassa ja Forum24:ssa sekä partiolaisille sähköpostitse ja Facebookissa. Tapahtumaa markkinoitiin kaupunkiseikkailu-nimellä. Keli oli tapahtumapäivänä viileä ja sateinen, mutta osallistujia oli ihan mukavasti. Tapahtumassa oli yhteensä 140 osallistujaa.

Partion ulkopuolisia henkilöitä eli EVP:itä osallistui Rumputusrankkuriin noin 50 henkilöä. Osa EVP:istä yhdistettiin lippukuntien omiin ryhmiin. Osa EVP:istä kiersi rastit omalla porukalla ja he saivat mukaansa partiokummin. Molempien lippukuntien tarpojat toimivat partiokummeina.

Kauppahuone Candelinin säätiö oli myös tukemassa tapahtuman järjestämistä. Antell tarjosi tapahtumaan kaikille osallistujille munkit ja jakoi leipäpusseja osallistujille ja ohikulkijoille. Tapahtuma oli ilmainen kaikille osallistujille.

Miksi?

Saimme partiolle ja lippukunnille positiivista näkyvyyttä. Tapahtuma tavoitti melko hyvin EVP-perheitä. Lisäksi todella moni ohikulkija tuli kyselemään tapahtumasta, vaikka ei osallistunutkaan itse tapahtumaan. Toiseen lippukuntaan saatiin kaksi uutta aikuista mukaan toimintaan ja molempiin lippukuntiin joitakin lapsia.