Kesäkerhot maahanmuuttajataustaisille tytöille sekä koulukampanjan toteuttaminen alueen kouluissa

  • Tekijät: Maarian Kämmekät
  • Sijainti: Turku
  • Milloin: Vuosina 2017-2018
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta, Oppilaitosyhteistyö
Mitä?

Järjestimme lippukuntamme alueella ilmaisen kesäkerhon tytöille heinä-elokuussa. Alueella asuu paljon maahanmuuttajataustaisia perheitä. Heitä ja muita alueen asukkaita tavoittaaksemme mainostimme kerhoja alueen nuokkarilla, iltapäiväkerhossa, kouluissa sekä veimme mainoksia myös alueen kirjastoon ja kauppoihin. Mainonta ei kuitenkaan tuottanut tulosta, emmekä saaneet kerhoon ainuttakaan osallistujaa. Kun kesäkerho ei ottanut tulta alleen onnistuakseen, päätimme kehittää koulukampanjaamme innostavammaksi ja toimivammaksi. Tässä onnistuimmekin ja saimme koulukampajoiden kautta uusia jäseniä mukavasti lippukuntaamme. Ajatuksena on kehittää ensi vuodeksi koulukampanjalaatikko, missä olisi valmis paketti ohjelmarunkoineen ja välineineen kamppiksen toteuttamiseksi.

Kenelle?

Kesäkerhot pyrimme toteuttamaan alueen tyttölapsille ja saada mukaan erityisesti maahanmuuttajataustaisia lapsia. Koulukampanja toteutettiin alueen koulujen 1.-2.luokkalaisille.

Miksi?

Saimme näkyvyyttä alueellamme ja uusia jäseniä lippukuntaan.

Vinkkejä muille tekijöille?

Maahanmuuttajataustaisten perheiden mukaan saamiseksi kannattaa olla suoraan yhteydessä lasten vanhempiin ja käydä tutustumassa heihin kasvotusten. Partiosta kasvotusten keskusteleminen ja kertominen avaa heille harrastusta paremmin kuin paperilla kertoen.