Kutsu tulla toimintaan lippukunnan tutustumistilaisuuden kautta

  • Tekijät: Hervannan hukat
  • Sijainti: Tampere
  • Milloin: 17.11.2017
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta
Mitä?

Alunperin oli tarkoitus järjestää partion toimintaa esittelevä retki, mutta päädyimme järjestämään koko lippukunnan voimin yhteisen tapahtuman, jossa esiteltiin partiotoimintaa monipuolisesti eri ikäryhmät huomioiden. Jokainen ikäkausi järjesti oman toimintapisteensä. Toimintapisteillä oli nuotion sytytystä, jätti-ja kierrätysmateriaalipelejä, trangian käytön esittelyä maistiaisineen, leikkiä, repun pakkausta retkeä varten, askartelua, lelunvaihtotori sekä partion ja lippukunnan esittelypiste.

Kenelle?

Tapahtuman kohteena olivat Hervannan asukkaat ja erityisesti tapahtumaa mainostettiin maahanmuuttajille, joita käytiin myös henkilökohtaisesti kutsumassa tapahtumaan. Toisaalta kohteena oli myös koko lippukunta, sillä tapahtumaan osallistuivat kaikki ikäryhmät toteuttajina, mutta kaikilla oli myös mahdollisuus osallistua tapahtumaan osallistujina. Monet sudenpennut saivat tässä tapahtumassa ensimmäistä kertaa ideoida ja toteuttaa partion esittelyä.

Miksi?

Erityisestä henkilökohtaisesta kutsumisesta ja mainostamisesta huolimatta partion ulkopuolista väkeä tuli tapahtumaan melko vähän. Suurin vaikutus oli ehkä lippukunnan sisäisen yhteishengen syntyminen ja etenkin sudenpennut olivat innoissaan sekä tapahtumaan osallistumisesta että omien toimintapisteiden suunnittelusta. Myös vanhemmille osallistuminen oli positiivinen kokemus.

Vinkkejä muille tekijöille?

Jos idea johonkin tapahtumaan tai tekemiseen syntyy, on se syytä toteuttaa. Tässä tapauksessa positiivisena koettiin se, että lapset saivat itse osallistua sekä tapahtuman ideointiin ja järjestelyyn että itse tapahtumaan. Kokonaisuutena paketti oli siis aika monipuolinen. Syytä siihen, miksi väkeä tuli aika vähän, on vaikea arvioida. Tiedossa on, että lapsilla oli innokkaita kavereita halukkaina osallistumaan tapahtumaan, mutta jostakin syystä he eivät kuitenkaan osallistuneet. Maahanmuuttajista tavattiin etukäteen myös aikuisia ja vastaanotto oli hyvä, mutta maahanmuuttajia osallistui vain yksi perhe. Päällimmäiseksi kuitenkin jäi hyvä mieli yhdessä tekemisestä ja innokkaista sudenpennuista, joten tapahtuma kannatti järjestää, vaikkei sillä ehkä saatukaan uusia ihmisiä toimintaan mukaan.