Kutsuimme lapsia koulujen kautta viikonloppuretkelle

  • Tekijät: Aarnivalkeat
  • Sijainti: Helsinki
  • Milloin: 1.-2.4.2017
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Oppilaitosyhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Projektimme tarkoitus oli mahdollistaa partioon tutustumista ja partioretkiä myös niille, jotka eivät ole päässeet osallistumaan partioon aiemmin. Toteutimme tämän järjestämällä partioretken, joka pyrittiin tekemään helposti lähestyttäväksi myös evp-osallistujille jakamalla tietoa retkestä koulujen kautta ja tukemalla evp-lasten retkimaksua. Pyysimme alueen koulujen opettajia mainostamaan tapahtumaa etenkin vähävaraisille tai sellaisille, jotka muuten kaipaavat rohkaisua uuden harrastuksen pariin.

Kenelle?

Vähävaraisille tai sellaisille, jotka muuten kaipaavat rohkaisua uuden harrastuksen pariin. Retki oli avoin myös kaikille lippukunnan jäsenille, kavereille ja vanhemmille.

Miksi?

Onnistuimme tavoittamaan lapsia, jotka eivät muuten olisi osallistuneet retkelle ja saamaan aikaan heille hyvän kokemuksen partiosta.

Vinkkejä muille tekijöille?

Yöretki ei ehkä ole helpoin tapa lähteä tutustumaan partioon, kun ei tunne ketään, joten retkelle ei osallistunut kovin montaa evp-lasta. Pääasiassa nämä evp-lapset tulivan retkelle jonkun kaverinsa kanssa. Päiväretki tai muu tapahtuma olisi voinut innostaa uusia lapsia enemmän mukaan.