Kutsuvierastretki kansallispuistoon yhdessä lippukunnan partiolaisten kanssa

  • Tekijät: Partiolippukunta Liperin Kokkoveikot ry
  • Sijainti: Liperi
  • Milloin: 19.8.2017
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Seurakuntayhteistyö, Kuntayhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Teimme päiväretken Patvinsuon kansallispuistoon. Retki oli suunnattu sekä lippukuntamme partiolaisille perheineen että kutsuvieraille.

Retkelle oli yhteiskuljetus linja-autolla. Linja-automatkan aikana kerroimme retken ohjelmasta ja esittelimme reittivaihtoehtoja sekä katsomisen arvoisia paikkoja.
Perillä luontokeskuksessa yhteisen aloituksen ja tutustumisleikin jälkeen jakauduimme ryhmiin. Teimme ruokaa trangioilla ja partiolaiset opastivat kutsuvieraita. Ruokailun jälkeen oli aika lähteä retkeilemään Suomujärveä kiertävälle polulle.
Retkeltä palattua oli tietenkin aika juoda päiväkahvia, uida, saunoa ja leikkiä. Sen jälkeen olikin aika palata kotiin.

Kenelle?

Kutsuimme mukaan seurakunnan diakoniatyön ja kunnan perheohjaajien kautta mukaan retkipäivästä kiinnostuneita henkilöitä ja perheitä. Retki oli kutsuvieraille ilmainen.

Miksi?

Opimme tekemään yhteistyötä seurakunnan diakoniatyön ja kunnan perheohjaajien kanssa. Saimme esitellä partiotoimintaamme ja tutustua uusiin ihmisiin.

Vinkkejä muille tekijöille?

Suosittelemme yhteistyötä diakoniatyön ja perheohjaajien kanssa.
Kannattaa lähteä myös rohkeasti kokeilemaan uutta. On myös hyvä varautua siihen, että tilanteet voivat muuttua nopeasti ja olla kärsivällinen - lopussa kiitos seisoo.