Kuvat tukena toiminnassa

  • Tekijät: Finlands Svenska Scouter rf.
  • Sijainti: Uusimaa, Pohjanmaa, Varsinaissuomi
  • Milloin: 2017
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta, Sisutoiminta, Järjestöyhteistyö, Suomeksi, På svenska, In english
Mitä?

FiSSc kokosi yhdessä Folkhälsanin täydentävän viestinnän ja pedagogiikan keskuksen kanssa kuvakommunikaatiomateriaalia partiolaisille. Kuvakommunikaatiomateriaalissa on pelkistettyjä partioaiheisia kuvia. Kuvien avulla voi selventää koloillan ohjelmaa tai esimerkiksi käydä läpi leiripäivän kulkua.

Kenelle?

Moni oppii parhaiten visuaalisesti. Kuvia voi käyttää apuna kaikissa lasten ryhmissä, mutta myös ryhmässä jossa on erityistä tukea tarvitsevia lapsia tai nuoria tai henkilöitä jotka vasta opettelevat suomen kieltä. Kuvien avulla voitte käydä läpi esimerkiksi koloillan kulun kaikkien kanssa kokouksen aluksi.

Miksi?

Kuvakortteja voidaan käyttää monenlaisissa ryhmissä, jossa halutaan tukea kuvallisella viestillä puhetta. Kuvakortit tukevat viestiä kun puhutaan lapsille, erityisen paljon apua kuvakorteista voi olla kun puhutaan todella nuorille lapsille, monikielisille lapsille tai lapsille jotka tarvitsevat erityistä tukea, joilla on keskittymisvaikeuksia tai haasteita puheen tai kehityksen kanssa. Kuvakortit tukevat viestiä kun käydään läpi monimutkaisia tai vaikeasti hahmotettavia asioita kuten esimerkiksi päivä- tai viikko-ohjelmaa.

Vinkkejä muille tekijöille?

Partiokortit ovat vain pieni osa olemassa olevista kuvakommunikaatiomateriaaleista. Netistä löytyy tuhansia erilaisia kuvakommunikaatiomateriaaleja jotka ovat vapaasti käytettävissä!

Kuvakortteja voi käyttää esimerkiksi seuraavilla tavoilla
- Kuvaa koloillan ohjelmaa asettamalla illan toimintaa kuvaavat kortit pöydälle tai lattialle siinä järjestyksessä kun toteutatte ne
- Kerro kuvien avulla: osoita oikeaa korttia samalla kun kerrot asiasta tai laulatte siitä kertovaa laulua
- Kuvia voi näyttää tabletilta. Kuvat voi tallentaa pdf-tiedostona tai niistä voi ottaa kuvia tabletille.