Lainatavaroita vähävaraisille

  • Tekijät: Tuulihaukat ry
  • Sijainti: Turku
  • Milloin: Syksyn 2017 aikana
  • Teema: Vähävaraisuus
Mitä?

Lippukunta hankki lainattavia retkeilyvarusteita lippukuntalaisten käyttöön. Hankimme kaksi retkeilypakettia, johon kuuluu rinkka, makuupussi, makuupussin lakana, makuualusta ja ruokailuvälineet. Välineitä markkinointiin syyskauden alussa sekä jokaisessa retki- ja leirikirjeessä.

Lainattavilla retkeilyvälineillä koitamme madaltaa lasten ja nuorten osallistumista partioretkille. Erityisesti haluamme madaltaa retkille lähtöä partiopolun alussa, jollon lapsella tai nuorella ei ole tietoa, mitä retkillä tehdään eikä mahdollisesti yhden retkikäynnin takia perhe halua tai voi ostaa tarvittavia välineitä.

Kenelle?

Lippukunnan jäsenille ja heidän perheilleen. Lippukunnan toiminta-alueella asuu eri varallisuustasolla eläviä perheitä, ja haluamme, että kaikilla alueen lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tulla partioon oli perheen taloudellinen tilanne mikä hyvänsä. Lainattavilla retkeilyvarusteilla toivomme, että voimme madaltaa entisestään erityisesti vähävaraisten perheiden lasten tuloa partioon.

Miksi?

Hankimme lainatarvikkeet vasta syksyksi 2017, joten on vielä vaikea sanoa, miten suurta suosiota lainatarvikkeet tulevat saamaan. Syksyn aikana tavaroista hyötyi kaksi lasta, jotka pääsivät vaellukselle lainarinkkojen kanssa.

Vinkkejä muille tekijöille?

Lainattavista retkivarusteista pitää pitää meteliä koko ajan. Jokaiseen retki- ja leirikirjeeseen on hyvä laittaa muistutus lainamahdollisuudesta. Lippukuntamme myös painotti jokaisessa mainoksessa, että mikäli lainatavara rikkoutuu käytössä, ei perhe tai lainaaja ole sitä velvollinen korjaamaan tai hankkimaan uutta. On syytä varmasti myös pitää kololla olevaa lainauslistaa, josta näkee aina kuka on lainannut ja milloin. Näin voi seurata helpoimmin, missä tavarat menevät.