Lainavaruste-hankinnat ja avoimet retkipäivät

  • Tekijät: Huittisten Eränkävijät ry
  • Sijainti: Huittinen
  • Milloin: 2017-2018
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Seurakuntayhteistyö, Järjestöyhteistyö, Kuntayhteistyö
Mitä?

Lippukunta hankki perusvarusteita jäsenten lainattavaksi (mm. rinkkoja, makuualustoja). Näin helpotimme lasten osallistumista retkille, kun välttämättä ei tarvitse ostaa heti sitä uutta kallista varustusta.

Järjestimme kaikille avoimia maksuttomia partiopäiviä helposti saavutettavissa paikoissa, lähellä keskustaa, jotta perheiden olisi mahdollisimman helppo saapua.

Lippukunta järjesti oman väen voimin 3 retkipäivää lähimaastossa, sekä yhteistyössä seurakunnan kanssa 3 tapahtumaa. Lisäksi järjestimme yhdessä kaupungin kanssa yhden kesä-toimintapäivän.

Kaikissa tapahtumissa sisältö oli vapaamuotoisen osallistumisen mahdollistavaa partiohenkistä puuhailua, nuotioherkkuja, rastitehtäviä yms.

Matalan kynnyksen partio-tutustuminen herätti kiinnostuneita kyselyjä, ja tavoitimme lisää uusia lapsia toimintaamme.

Kenelle?

Tahdoimme tavoittaa yksinäisiä ja/tai vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria.
Lisäksi tavoitteemme oli lisätä yhteistyötä ja viedä tietoa tapahtumista ja yleisesti partiotoiminnasta seurakuntaan, kuntaan ja muihin nuorten kanssa toimiviin järjestöihin, joiden toivomme kannustavan tuntemiaan kohderyhmämme perheitä/lapsia osallistumaan toimintaamme.

Miksi?

Tavoitimme paljon uusia lapsia ja perheitä, herätimme mielenkiinnon harrastusta kohtaan, ja pääsimme kertomaan lisää partiosta, sekä vastaamaan perheiden mielessä olleisiin kysymyksiin.

Monien ikäkausien ryhmiä saatiin hyvin täydennettyä, ja lippukunnan toiminta tuli yhä useamman tietoon.

Saimme myös vahvistettua yhteistyötä seurakunnan ja kaupungin kanssa hyvin. Myös joidenkin järjestöjen kanssa on saatu viriteltyä yhteistyösuunnitelmia.