Lämpöalustoja lainavarusteiksi

  • Tekijät: Ahlaisten Ankkurit
  • Sijainti: Pori
  • Milloin: 2017 ja eteenpäin
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Asuinaluetoiminta
Mitä?

Koska emme saaneet hakemamme suuruista hankerahaa päädyimme sijoittamaan hankerahan lämpöön ja hankimme lippukunnalle lainakäyttöön lämpöalustoja.

Niitä voidaan lainata makuualustoiksi niille kenellä ei ole kunnollista tai tarpeeksi lämmintä alustaa talvimajoittumiseen (ja toki kesäkäyttöönkin) tai ottaa mukaan retkille ja leireille lämpimiksi istuinalustoiksi.

Lisäksi kartoitimme lainavarusteiden määrää ja mahdollisuutta.
Aiemmin olemme jo hankkineet lippukuntaan kolme erikokoista partion virallista paitaa merkkeineen lainapaidoiksi esim. paraatiin ja edustustilaisuuksiin, sekä keränneet lippukunnan sudenpentupaidoista varaston lainattavaksi.

Kenelle?

Nämä lainavarusteet on ensisijaisesti tarkoitettu vähävaraisille ja suurperheille, mutta yhtäläillä kaikkien tarpeeseen.

Haluamme, että jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus osallistua haluamilleen retkille ja leireille ilman että osallistumisesta tulee ylimääräisiä taloudellisia paineita varusteiden suhteen.

Miksi?

Osallistuminen retkille ja leireille koetaan helpommaksi kun kaikkia varusteita ei tarvitse löytyä omasta takaa. Samaten perheissä, jossa partiota harrastaa useampi lapsi on kohtuutonta odottaa kaikkia varusteita löytyvän useampia. Etenkin talvivarusteet ovat hintavia hankkia usealle.

Vinkkejä muille tekijöille?

Lainattavista varusteista voi laittaa pienen maininnan retken / leirin tiedotuskirjeeseen yhteystietojen kera.