Metsäretkikokemus kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille

  • Tekijät: Roineen Tytöt ry ja Harjun Pojat ry
  • Sijainti: Kangasala
  • Milloin: 30.6.2017
  • Teema: Sisutoiminta, Oppilaitosyhteistyö, Seurakuntayhteistyö, Järjestöyhteistyö
Mitä?

Halusimme juhlistaa 100-vuotiasta Suomea yhdessä sellaisten ihmisten kanssa, joita emme entuudestaan tunne ja esitellä heille partiotoimintaa. Tapahtuman tavoitteena oli kulkea kohti sellaista partioelämää Kangasalla, jossa olisi mukana myös sisupartiolaisia. Tarjosimme alueemme kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille partiomaisen metsäretkikokemuksen. Rakensimme ystävyyttä yli rajojen samalla itse oppien suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä.

Päivä alkoi lipunnostolla partiohuivit kaulassa. Pähkinäkallion toimintakeskuksen väki oli ommellut ja painanut upeat leirihuivit kaikille. Leikimme ja tutustuimme toisiimme. Jokainen pääsi painamaan lehtikuvion retkimerkkiin. Lisäksi ruokailimme leiriolosuhteissa ja vieraat pääsivät tutustumaan puolijoukkuetelttaan. Päivä loppui leirinuotioon ja sisaruspiiriin.

Kenelle?

Kangasalan kehitysvammaiset lapset, nuoret ja aikuiset.

Miksi?

Tutustuimme toisiimme puolin ja toisin. Meillä oli niin kivaa yhdessä. Toivomme tapahtuman olevan hyvä alku Kangasalan sisutoiminnalle. Kiitämme päivän onnistumisesta ja hyvästä yhteistyöstä Kangasalan seudun kehitysvammaisten tukiyhdistystä, Kehitysvammaisten Palvelusäätiötä, Kangasalan seurakuntaa, Vatialan koulun 11-vuotisopetuksen henkilökuntaa ja Poppis-kerhon ohjaajia. Tapahtumaa tukivat taloudellisesti Yhteisvastuukeräystuen lisäksi paikalliset yhdistykset ja yritykset.