Nuorille aikuisille suunnattu avoin retki

  • Tekijät: Kortepartio ry
  • Sijainti: Jyväskylä
  • Milloin: 2. - 3.12.2018
  • Teema: Yksinäisyys, Asuinaluetoiminta, Suomeksi
Mitä?

Järjestimme yhden yön kestävän retken Hyyppäänvuorelle. Illalla tutustuttiin toisiimme, saunottiin ja tietysti syötiin. Aamulla kävelimme Hyyppäänvuoren päälle syömään lounasta ja matkalla suoritettiin ryhmissä erilaisia tehtäviä. Retken tavoite oli tavoittaa uusia partiosta kiinnostuneita, mutta samalla se tarjosi eräänlaista johtajahuoltoa jo olemassa olevalle johtajistolle.

Kenelle?

Retki oli suunnattu nuorille aikuisille, jotka ovat kiinnostuneet partiosta ja uudesta harrastuksesta. Lippukuntamme alueella asuu paljon opiskelijoita ja mainostimme retkeä yliopiston sähköpostilistoilla ja alueella sijaitsevassa opiskelijaruokalassa.

Perimme retkestä vain pienen ilmoittautumismaksun (jotta kukaan ei ilmoittautuisi "huvikseen" ja jättäisi tulematta), muuten retki oli maksuton. Tällä varmistimme, ettei kenenkään osallistuminen jää maksusta kiinni. Kuljimme retkelle autoilla, joiden bensakulut katettiin retkibudjetista (näin saimme tarpeeksi kyytejä ja kuskit olivat retkikulujen suhteen tasa-arvoisessa asemassa muihin nähden).

Miksi?

Projekti tavoitti kaksi uutta partiosta kiinnostunutta ja lisäksi ainakin yhden mainoksen perusteella innostuneen (ei päässyt osallistumaan retkelle). Saimme kokeiltua käytännössä kuinka muillekin kuin partiolaisille suunnattu avoin retki voitaisiin järjestää, sekä ideoita mahdollisiin seuraaviin kertoihin.

Vinkkejä muille tekijöille?

Mainostus kannattaa aloittaa ajoissa ja vastuut jakaa selkeästi. Ohjelmassa kannattaa olla joustovaraa (saattaa käydä niinkin ettei kohde löydykään pimeässä ihan ensimmäisellä yrityksellä tai sattuu jotain muuta yllättävää). Retki on helpompi järjestää jos retkipaikka ja sen lähimaasto ovat ennestään tuttuja!