Päiväkesäleiri Haagassa

  • Tekijät: Haagan Sirkut ja Haagan Eräveikot
  • Sijainti: Helsinki
  • Milloin: 5.-9.6.2017
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Asuinaluetoiminta, Seurakuntayhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Pidimme 5.-9.2017 päiväkesäleirin haagalaisille lapsille ja se oli avoin kaikille. Kesäleiri oli kesäkuun ensimmäisellä viikolla, jolloin monen lapsen vanhemmat olivat vielä töissä. Päiväleiri toimi aamuyhdeksästä iltapäiväkolmeen. Lapsen ei siis tarvinnut ollla yksin kotona. Teemana oli ajassa matkustaminen ja päiväkesäleirin nimi olikin Aikakone. Aloitimme maanantaina leirin kiviaikateemalla, tiistaina tutustuimme keskiaikaan ja keskiviikkona tutkimme 1800-1900-lukujen tapahtumia, torstai oli nykypäivä ja perjantaina päätimme leirin tulevaisuuten matkaamisella. Seurakunta tuki toimintaamme niin, että saimme tilat Huopalahden kirkon Tönöstä koko viikoksi käyttöön.

Kenelle?

Teimme päiväkesäleirin Haagan alueen lapsille, niin partiolaisille kuin myös ei vielä partiolaisille. Päiväkesäleiri oli tarkoitettu 7-12 vuotiaille.

Miksi?

Päiväkesäleiri toi lapsille kesäloman ensimmäiselle viikolle hyvää tekemistä. Halusimme järjestää tapahtuman, jossa kenenkään lapsen ei tarvitse tuntea yksinäisyyttä ja halusimme taata sen että leirillä oleet lapset saavat uusia ystäviä Haagasta, kotikulmilta. Samalla halusimme tukea lapsiperheitä, varsinkin alakoulu ikäisiä lapsia, ettei kesäloman ensimmäistä viikkoa tarvitse olla yksin. Johtajille päiväkesäleiri oli myös toimiva. Saimme noin kuusi johtajaa joka päivälle toteuttamaan ohjelmaa ja tekemään ruokaa. Moni johtaja teki niin, että tuli aamusta päiväkesäleirille ja illaksi meni omaan työhön. Päiväkesäleiri ei myöskään rasittanut liikaa johtajia, kun illaksi ja yöksi pääsi aina kotiin. Leiri oli kaikin puolin onnistunut ja todiste siitä on oman lapseni lause muutaman viikon takaa, "Se Aikakone päiväkesäleiri oli tosi hauska, ehkä paras", 12-vuotias tarpojatyttö.