Partiokerho

  • Tekijät: Henrikin Tapulitytöt ry
  • Sijainti: Turku
  • Milloin: Kevät 2018
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta, Asuinaluetoiminta, Järjestöyhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Hankkeemme muotoutui järjestämisen myötä, mutta lopulta teimme hankkeemme yhteistyössä Turun Varissuon Tyttöjen Talon kanssa. Menimme ensin tutustumaan ja kertomaan hankkeesta Tyttöjen Talolle. Huhtikuussa järjestimme retkipäivän lähialueen luontoon, jossa tehtiin rasteja ja valmistettiin hampurilaisia trangialla. Suosituin tapahtumistamme oli iltapurjehdus, johon osallistui yli 20 tyttöä.

Kenelle?

Hankkeen osallistujat olivat 6.-9. luokkalaisia tyttöjä, jotka asuvat lippukunnan kolon lähialueilla. Suuri osa osallistujista oli maahanmuuttajataustaisista perheistä, mikä oli hankkeemme yksi tavoite. Tapahtumiin osallistui myös Varissuon Tyttöjen Talon henkilökuntaa. Laitoimme alun perin sähköpostia hankkeestamme kaikkien lähialueiden koulujen koulukuraattoreille ja terveydenhoitajille, jotta he olisivat voineet vinkata kerhosta myös koulujen oppilaille. Lopulta kuitenkin kaikki osallistujat olivat Tyttöjen Talolta.

Miksi?

Lippukuntamme pääsi tutustumaan lähialueen toimijan toimintaan, ja voimme jatkossa kehittää yhteistyötä haluamallamme tavalla molempia toimijoita hyödyttäväksi. Hankkeeseen osallistujat pääsivät tutustumaan partioon ja partiolaisiin. Lisäksi he pääsivät tutustumaan lähialueen luontoon ja meriluontoon, sekä muutenkin tutustumaan Turkuun heidän oman asuinalueensa ulkopuolella. Suurin osa osallistujista oli iltapurjehduksella ensimmäistä kertaa purjeveneessä!

Vinkkejä muille tekijöille?

Hankkeen onnistumisen kannalta oli erittäin merkityksellistä, että Tyttöjen Talon henkilökunta oli innoissaan yhteistyöstä ja he olivat mukana tapahtumissa. Kannattaa siis tehdä yhteistyötä alueen samankaltaisten toimijoiden kanssa.