Partiopolku lapsiperheille

  • Tekijät: Vaasan Partiotytöt ry.
  • Sijainti: Vaasa
  • Milloin: 21.5.2017 klo 10-14
  • Teema: Asuinaluetoiminta, På svenska
Mitä?

Järjestimme ulkoilutapahtuman lapsiperheille nimellä Partiopolku. Pururadan pituus oli noin 1,5 km. Lapset saivat lähtöpisteestä passin, johon laitettiin leima aina suorittamisen jälkeen. Rasteja oli 4, joista viimeinen oli ruokarasti.

Matkan varrella oli vaihtoehtokysymyksiä luonnosta ja partiosta, maamerkein seurattava reitti kohti aarretta. Aarre oli puukiekko, johon sai porata vintilällä reiän ja pujottaa narun. Näin syntyi puinen mitali, jossa oli lpk:n logo. Köydellä merkattuja metsäratoja oli kaksi erilaista ennen ruokarastia. Laavulla oli makkaran ja lättyjen paistoa nuotiolla. Samalla jaoimme lpk:n esitteitä ja kerroimme toiminnastamme.

Kenelle?

Lapsiperheille, etenkin alle kouluikäisille lapsille.

Miksi?

Perheet saivat mukavan ulkoilutapahtuman oman asuntoalueensa lähimetsässä, pururadalla. Lpk:n tytöt saivat suunnitella ja järjestää tapahtuman sekä olla itse mukana rasteilla. Myös lippukunnan Emot eli äidit olivat mukana. Samalla saimme mainostaa lippukuntaamme.

Vinkkejä muille tekijöille?

-Tapahtuman kohderyhmä kannattaa miettiä tarkkaan eli tehtävien vaativuus oltava sopiva lasten ikään nähden
-riittävästi omaa väkeä oltava paikalla, ettei tule liian raskaaksi järjestää
-oltava riittävästi materiaalia/tarjottavaa eli kannattaa ennakoida hieman yli kuin alle tarvittavat materiaalit ja ruuat
-myös vapaaehtoinen maksu kannattaa laittaa