Partiotoiminnan aloittaminen uudella alueella

  • Tekijät: Mikaelin Sinikellot ry
  • Sijainti: Turku
  • Milloin: Toiminta alkoi elokuun puolessa välissä vuonna 2017 ja toiminta jatkuu edelleen
  • Teema: Asuinaluetoiminta
Mitä?

Me tarvitsimme uusia jäseniä lippukuntaamme ja erityisesti sudenpentuja. Lippukunnan hallitus alkoi jo aiemmin pohtimaan erilaisia keinoja, kuinka saisimme lisää jäseniä lippukuntaan sekä ryhmälle hyvän toimintatilan toiminnan toteuttamiseksi.

Yhteisen pitkän pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että partiotoimintaa olisi hyvä laajentaa sellaiselle alueelle, jossa sitä ei ole ollenkaan tai se ei ole tällä hetkellä aktiivista. Sen seurauksena, olimme yhteydessä seurakuntaan ja tiedustelimme tiloja meidän käyttöömme, jotka sijaitsivat edellä mainituilla alueille. Sen lisäksi olimme yhteydessä alueella toimivaan lippukuntaan ja tiedustelimme, onko meidän lippukunnan toimiminen heidän alueellaan sopivaa. Kun meidän ehdotus partiotoiminnan aloittamisesta uudella alueella oli kaikille osapuolille sopivaa, päätimme kokeilla onneamme ja aloitimme toimintamme Suikkilan seurakuntakodissa.

Kenelle?

Suunnittelimme toimintamme sudenpentuikäkaudelle. Ennen varsinaisen toiminnan aloittamista, pohdimme, kuinka tavoittaisimme uudella alueella oikean ikäkauden lapset sekä heidän vanhemmat. Heidän yhteystietoja meillä ei vielä ollut lainkaan. Saaduilla hankerahoilla päätimme mainostaa sosiaalisessa mediassa alkavasta toiminnasta ja jakaa Suikkilan alueelle mainoksia kaksi viikkoa ennen toiminnan aloittamista. Kun kaikki mainokset oli markkinoitu lähialueelle ja toiminnan aloittamista markkinoitu sosiaalisessa mediassa, jäimme jännityksellä odottamaan uusia lapsia Suikkilan seurakuntakodille.
Meidän suureksi iloksemme saimme yhden suuren ryhmän uusia sudenpentuja (ryhmässä 14 lasta) Suikkilan kololle ja samalla yhdeksän uutta sudenpentua meidän pääkolon uuteen laumaan! Yhteensä siis 23 uutta sudenpentua, aivan huikeaa!

Ensimmäisen syksyn aikana lähes kaikki uudet sudenpennut ovat käyneet viikottaisissa kokouksissa ja suurin osa heistä lähti innoissaan myös ensimmäistä kertaa sudenpentujen retkelle saman syksyn aikana. Tästä olen erityisen iloinen.

Miksi?

Mielestäni tässä hankkeessa oli monta tärkeää ja uutta asiaa, mutta nostan niistä kolme tärkeintä tähän esille:
1. Kun tiedostimme, mitä lippukuntamme tarvitsee, aloimme pohtimaan, kuinka sen toteutamme. Olimme yhteydessä yhteistyötahoihin ja sovimme alkuun tiloista sekä käytännön järjestelyistä.
2. Lippukunnan johtajisto: Tiedustelimme ajoissa johtajistosta innokkaita ja päteviä johtajia, jotka olivat valmiita rohkeasti lähtemään hankkeeseen mukaan.
3. Mielestäni tärkeintä tässä hankkeessa oli mainostaminen ja markkinointi "juuri oikeaan aikaan" ja "juuri oikeissa foorumeissa". Koen, että vähintään kaksi viikkoa ennen toiminnan alkamista on paras hetki mainostaa uudesta toiminnan alkamisesta. Uskon, että toiminnan jatkuminen vaatii vähintään kahden viikon tiedoittamisen kaikille ryhmille.

Vinkkejä muille tekijöille?

Varatkaa reilusti aikaa hankkeen tekemiselle. Suosittelen aloittamaan ajoissa, niin ei tule viime hetkellä kiirettä / hätää / paniikkia mainostamisen, toiminnan aloittamisen tai toteuttamisen suhteen. Muistakaa olla ystävällisiä ja kärsivällisiä, sillä kaikki uusi vaatii oman aikansa ennen kuin se lähtee sujumaan yhtä hyvin, kuin tutussa ympäristössä.