Partiotoiminnan tarjoaminen uudelle alueelle yhteistyössä nuokkarin kanssa

  • Tekijät: Partiolippukunta Tervaksentekijät ry
  • Sijainti: Tampere
  • Milloin: 2017
  • Teema: Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Asuinaluetoiminta, Seurakuntayhteistyö, Järjestöyhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Partiolippukunta Tervaksentekijät laajensi toiminta-aluettaan tarjoamalla partiotoimintaa Multisillan alueella, missä ei ole ollut aktiivista partiotoimintaa 10 vuoteen. Olimme mukana Multisillan nuokkarilla ja sen pihamaalla järjestettävässä talvitapahtumassa hiihtolomalla 2017 sekä kevättapahtumassa toukokuussa 2017. Lisäksi kävimme kevättapahtumassa viereisellä Peltolammin alueella toukokuussa 2017.

Järjestimme kesän 2017 aikana neljä kaikille avointa ja ilmaista matalan kynnyksen metsäretkeä: ensimmäisellä kerralla paistoimme laavulla makkaraa + lättyjä, toisella kerralla pelasimme pihapelejä ja herkuttelimme eväillä, kolmannella kerralla purjehdimme srk:n M/S Isosaari-aluksella ja viimeisellä kerralla herkuttelimme loimulohella laavulla. Lisäksi osallistuimme nuokkarin päivittäiseen toimintaan houkuttelemalla mukaan lapsia/nuoria ja kävimme palavereissa, joissa pohdittiin yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa alueen kehittämistä.

Multisillassa toimitan tiiviissä yhteistyössä Tampereen kaupungin, Tampereen Eteläisen-seurakunnan, muiden Multisillan alueella toimivien yhdistysten sekä Tampereen muiden lähialueilla toimivien lippukuntien kanssa, erityisesti Härmälän Ilvestyttöjen ja Härmälän Haukkojen kanssa.

Kenelle?

Mukana tapahtumissa oli suuri joukko väkeä vauvasta vaariin, pojasta tyttöön, suomalaisesta ulkomaalaiseen. Mukana oli kokeneita eränkävijöitä ja niitä, jotka paistoivat ensimmäistä kertaa elämässään makkaraa nuotiolla. Mukana oli entisiä partiolaisia, joille saimme sytytettyä partiokipinän uudelleen sekä niitä, jotka eivät ennen olleet partiosta kuulleetkaan. Puhuimme sekaisin suomea, englantia, ranskaa ja arabiaa niin että jokainen tunsi olevansa osa ryhmää.

Miksi?

Multisillassa asuu paljon vähävaraisia perheitä, eikä siellä ole paljoa harrastusmahdollisuuksia. Näin ollen partion avulla lapsille ja nuorille voidaan tarjota unohtumattomia elämyksiä, joiden järjestämiseen perheillä ei muuten välttämättä olisi mahdollisuutta.

Vinkkejä muille tekijöille?

Tiivis yhteistyö muiden alueen toimijoiden kanssa on tärkeää! Tämän avulla saimme työhön taloudellista ja ammatillista lisätukea Tampereen kaupungilta.