Peruskoulun syysretki yläasteikäisille

  • Tekijät: Kontutytöt ry
  • Sijainti: Helsinki
  • Milloin: 31.8-2.9.2017
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta, Asuinaluetoiminta, Oppilaitosyhteistyö
Mitä?

Olimme alueemme hyvin monikulttuurisen ylästeen retkeilykerhon retkellä mukana auttamassa retken yleisissä järjestelyissä, opettajien apuna, retkeilytaitoja opettamassa ja ohjelmaa sekä partioleikkejä järjestämässä.

Yhteisvastuukeräyksen varoilla järjestimme retkellä ohjelmaa Suomi100 hengessä luontopainoitteisesti ja tutustuimme retkikohteen luontoon ja järjestimme seikkailuleikkejä pimeän tultua.

Kenelle?

Vesalan peruskoulun 7-9-luokkailaisille retkeilykerhon retkelle osallistuville oppilaille.

Miksi?

Into retkeilyä kohtaan yläasteella kasvanut huimasti, retkien ilmoittautumiset täyttyivät heti, haluavat lisää retkiä myös muina vuodenaikoina. Partio ja retkeilytaidot tulivat näkyvämmiksi vaikeimmin saavuttettavalla kohdeyleisölle eli alueemme pääasiassa maahanmuuttajataustaisille yläasteikäsille nuorille. Retkellä vetämillämme ryhmäytymisharjoituksilla ja yhteisleikeillä oli rajoja rikkova, yhteistyötä luova ja yhteishenkeä nostattava vaikutus yli kaikkien yläasteen luokkarajojen.

Vinkkejä muille tekijöille?

Olkaa rohkeasti yhteydessä oman yläasteen opettajiin mahdollisuudesta järjestää leirikoulumainen retki yläasteen opettajien kanssa esimerkiksi syksyn alussa ja/tai kevään lopussa. Etsi koulusta retkeilystä jo jotain tietävät opettajat ja pidä retki oman lippukunnan saman ikäisten nuorten oman retken kanssa samaan aikaan samassa paikassa, jolloin nuoret innostava muita nuoria mukaan.
Lainatkaa johtajistolta tai seurakunnalta retkeilyvarusteita niille oppilaille, joilla ei ole välttämättä mitään omia retkeilyvälineitä.