Retkipäivä perheille

  • Tekijät: Kirkkonummen Metsänkävijät
  • Sijainti: Kirkkonummi
  • Milloin: su 21.5.2017
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta, Sisutoiminta, Suomeksi
Mitä?

Järjestimme tapahtuman, jossa esittelimme partiota monipuolisena ja edullisena harrastuksena, jossa kansalaistaidot kehittyvät. Tapahtuman sijainti oli Meikon ulkoilualueella, Korsolammen rannalla ja ympäristössä. Paikalle on noin 5 km Kirkkonummen keskustasta. Sieltä hiekkatietä pitkin pääsee perille lastenrattailla ja jopa pyörätuolilla perille.

Järjestimme perinteisiä partiorasteja (lajittelu, ympäristönsuojelu, jokamiehenoikeudet, EA, sekä varusteiden esittelyä). Korsolammen rannassa on nuotiopaikka, jossa paistoimme
makkaraa (myös sianlihaton vaihtoehto huomioitu) itse vuolemillamme makkaratikuilla (aihiot tuodaan muualta), maissia ja vaahtokarkkia.

Teimme yhteistyötä seurakunnan sekä kunnan erityislasten luokkien kanssa.

Kenelle?

Perheille, erityisesti maahanmuuttajille ja erityislapsiperheille.

Miksi?

Teimme itsellemme ja yhteisöllemme näkyväksi, että partio ei ole vain suomenkielisten liikunnallisten kantasuomalaisten harrastus, vaan sopii myös erityislapsille ja muista kulttuureista tuleville. Useampi oli kiinnostunut partiosta harrastuksena tulevana syksynä!

Vinkkejä muille tekijöille?

Maahanmuuttajaperheitä on kohderyhmänä erittäin vaikea tavoittaa. Kannattaa hyödyntää SRK:n ja muiden toimijoiden verkostot.