Samvaro

  • Tekijät: Kyrkslätt Scouter, Sjöscoutkåren Porkala
  • Sijainti: Kirkkonummi
  • Milloin: 17.4, 5.7 och 18.11 2017
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta, Vastaanottokeskustoiminta/ -yhteistyö, Seurakuntayhteistyö, Järjestöyhteistyö, Suomeksi, På svenska, In english
Mitä?

1. Kårerna besökte en asylmottagning vid påsk 2017. På programmet var olika kontroller med uppgifter (pussel, kasta prick, Kim-spel, inte stöta marken med mjölklådor, måla styroxägg) och att göra pinnbröd samt grilla marshmellows. Evenemanget var omtyckt och vi blev ombedda att komma igen.

2. Kyrkslätt Scouter besökte asylmottagningen en till gång under sommaren 2017. Tillsammans med Kyrkslätt svenska församling och frivilliga från Röda Korset planerades en olympiad (vattenballongsstafett, stövelkast, dragkamp, säcklöpning) och vi stekte plättar.

3. Kyrkslätt Scouter bjöd in från en annan ors några invandrare som integreras på svenska till sin kårförläggning i november 2017. Förläggningens arrangerades på Lärkans i Noux och tema var Finland 100. Besökarna vad med på en dagsutfärd. Dagsutfärden arrangerades i ett samarbete med FiSSc och Svenska.fi. Under evenemanget stöptes självständighetsljus, ritades Finland flaggor och pysslades Finland 100 år pinsar. Besökarna fick även pröva på en spårning och barnen lekte med vargungarna.

Kenelle?

Målgruppen för satsningarna var asylsökanden och invandrare.

Miksi?

Satsningen skapade glädje och avbrott i vardagen för dem som bodde på asylmottagningen. Alla tre satsningar byggde på gemenskap, ungänge och att göra saker tillsammans.

Vinkkejä muille tekijöille?

Samarbeta med andra aktörer!