Seikkailukerho, avoin iltapäiväkerho koulussa

  • Tekijät: Uudenmaan Partiopiiri ry
  • Sijainti: Uusimaa
  • Milloin: keväällä 2018
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta, Sisutoiminta, Yksinäisyys, Vähävaraisuus, Oppilaitosyhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Uudenmaan Partiopiirin koordinoimat seikkailukerhot olivat 3.- 4.luokkalaisille suunnattuja iltapäiväkerhoja neljällä eri koululla.

Kerhotoiminta oli yhdessä tekemistä ja kokemista, leikkejä ja hauskanpitoa. Kerhoilijat pääsivät kevään aikana kertomaan toiveitaan kerhokertojen sisältöihin ja tietenkin myös retkeilemään. Kerho-ohjelma ei meidän tapauksessamme seurannut suoraan partio-ohjelmaa, mutta otti siitä vaikutteita. Nämä ilmaiset kerhot alkoivat heti koulun jälkeen, eikä niihin tarvinnut ilmoittautua erikseen.

Kenelle?

Kerhot olivat tarkoitettuja kaikille 3.-4.luokkalaisille, mutta niiden markkinointi kohdennettiin opettajien avulla sellaisille lapsille, joille harrastamisen kynnys on tavallista korkeammalla. Osa lapsista kävi kerhossa viikottain, osa vain kokeilemassa.

Miksi?

Seikkailukerho tutustutti lapsia partioon, mutta sen tärkein anti liittyi lasten onnistumisen ja oppimisen kokemuksiin.

Erään erityisluokanopettajan sanoin:

"Todella hienoa, että lapset ovat saaneet kehittää sosiaalisia taitojaan kontrolloidussa ja mielekkäässä kerhotoiminnassa."

Vinkkejä muille tekijöille?

Koulut ovat potentiaalinen yhteistyökumppani monenlaisiin puuhiin. Niiden kautta on mahdollista tavoittaa kaikki lähialueen lapset yhdellä kertaa. Kun tavoitatte lapset, tavoitatte samalla myös heidän huoltajansa ja muut perheenjäsenet helpommin.