Sisulauman perustaminen

  • Tekijät: Virkkalan Tulentekijät
  • Sijainti: Lohja
  • Milloin: Tammikuusta 2017 alkaen
  • Teema: Sisutoiminta
Mitä?

Tammikuussa aloitimme uuden sisulauman, jolle tuli nimeksi Pandat. Virkkalan Tulentekijöissä on tammikuusta 2016 joka toinen viikko kokoontunut vanhempien lasten ja nuorten sisuryhmä Sudet. Halusimme samalla johtajaporukalla antaa mahdollisuuden myös sudenpentuikäisille erityislapsille tulla partioon.

Kerroimme uudesta ryhmästä mm. erityiskoulun oppilaille jaetuilla tiedotteilla ja somessa. Ryhmässä on tällä hetkellä 3 innokasta poikaa, mutta toivomme vielä paria kolmea sudenpentua lisää. Kokoonnumme joka toinen viikko ja mukana kokouksissa on sudenpennuilla äiti/muu aikuinen. Sudenpentujen ohjelma jälkineen muodostaa lauman toiminnan rungon.

Olemme tervetuloa-jäljen lisäksi tehneet ensiapu-, luonnossaliikkuja-ja askartelujäljen. Lisäksi tietysti leikitään joka kerta, usein ulkona. Kevätkauden päätteeksi teimme letturetken meren rannalle ja se oli kaikille mukana olleille hieno kokemus kauniina roukokuun iltana.

Kenelle?

Partioon haluaville sudenpentuikäisille erityislapsille perheineen

Miksi?

Lohjalla ja naapurikunnissa ei muissa lippukunnissa ole tällä hetkellä sisuryhmiä. Aloittamalla sisulauman toiminnan myös nuoremmille erityislapsille mahdollistettiin partiotoiminta. Muut lippukuntalaiset ovat päässeet tutustumaan sisupartiolaisiin lippukunnan tapahtumissa.

Vinkkejä muille tekijöille?

Sisupartiolaisten kanssa toiminnan aloittaminen vaatii oikeastaan vain halua, intoa ja maalaisjärkeä. Ja sitten tietysti hyviä johtajakavereita.

Vaikka aluksi ryhmässä on vain pari lasta, kannattaa iloita ja toimia heidän kanssaan. Ennen pitkää sana kulkee ja uusia lapsia ja nuoria ilmestyy ryhmään. Näin meille ainakin kävi Susien, vanhempien sisuryhmän kanssa. Iso osa ensimmäisestä keväästä toimittiin kahden partiolaisen kanssa - nyt ryhmässä on 11 jäsentä!