Telttahotelli keskellä kaupunkia ja toimintarata

  • Tekijät: Kajaanin Eränkävijät Ry
  • Sijainti: Kajaani
  • Milloin: 18.-19.8.2017
  • Teema: Sisutoiminta, Vähävaraisuus, Järjestöyhteistyö, Kuntayhteistyö, Suomeksi
Mitä?

Kajaanin Eränkävijät järjestivät yhdessä Metsähallituksen ja muiden järjestöjen kanssa Telttahotellin. Metsähallituksen organisoimassa Linnanvirta 2017 tapahtumassa Kajaanissa elokuussa 2017. Pystytimme 4 pyolijoukkuetelttaa telttahotelleiksi ja niissä pääsi maksuttomasti yöpymään. Lisäksi Kajaanin Eränkävijät Ry ja Kajaanin 4H järjestivät yhteisen toimintapisteradan lapsille ja nuorille lauantaina 19.8. Radalla oli tehtäviä, jotka liittyivät järjestöjen perusarvoihin ja perustoimintaan. Mukana oli niin, partioihanteiden tunnistamista, kuin A-pukilla puron ylittämistä. Lisäksi halukkaat pääsivät tekemään oman hykkapuu-eläimen. Rata oli esteetön.

Kenelle?

Teimme tämän kaikille Linnanvirta 2017 osallistujille, iästä, taustasta ja liikuntarajoitteista syrjimättä. Telttahotelli oli tarjolla kaikille ennakkoon ilmoittautuneille ja toimintarata kaikille paikalle tulijoille.

Miksi?

Hyötyä tapahtumaan osallistumisesta oli sekä imagollisesti, että toiminnallisesti. Saimme näytettyä, että partiotoimintaa on edelleen Kajaanissa ja se ei ole olinnaisesti muuttunut näiden 110 vuoden aikana. Samalla pystyimme jututtamaan vanhoja partiolaisia, silmällä pitäen Kainuusta tehtävää partio Kainuussa 100 vuotta historiikki-opusta varten

Vinkkejä muille tekijöille?

Lähtekää rohkeasti mukaan tekemään, jotain aivan uutta ja esittelemään partiotoimintaa.

Julkaissut Kainuun Sanomat 19. elokuuta 2017