Tutustumisilta partioon sekä päiväretki lippukunnan kesäleirille

  • Tekijät: Partiolippukunta Vihterä ry
  • Sijainti: Vihti
  • Milloin: touko-kesäkuu 2018
  • Teema: Maahanmuuttajatoiminta / monikulttuurisuustoiminta
Mitä?

Toukokuussa kutsuimme kunnan maahanmuuttokoordinaattorin kautta partiosta kiinnostuneita partion tutustumisiltaan kokoontumistilamme pihalle. Illan aikana kerrottiin ja näytettiin, mitä mm partiossa voi tehdä. Solmuja/trangialla poppareita/leikkejä. Illassa kävi noin 30 henkilöä, joista suurin osa maahanmuuttajataustaisia.

Illan aikana jaoimme kutsun kiinnostuneille retkipäivästä kesäleirille. Retkipäivälle osallistui 16 koululaista/nuorta. Osallistuimme leirin ohjelmaan, eräpolulle sekä seikkailuradalle.

Syksyllä olemme pyrkineet saamaan partiosta kiinnostuneita mukaan viikkotoimintaan. Vielä ei olla onnistuttu, mutta yritys jatkuu. Useat ryhmänjohtajat ottaisivat mielellään ryhmäänsä.

Saamamme hankeraha ei ihan riittänyt retken bussikuluihin, mutta maksoimme loput omista rahoista, kuten myös kaikki ruokakulut.

Kenelle?

Maahanmuuttajataustaisille koululaisille ja nuorille.

Miksi?

Lippukunnan johtajisto ja ihmiset tulivat tutummaksi maahanmuuttajataustaisille sekä toisinpäin. Osa olikin jo tuttuja koulusta ja oli kiva että he tutustuivat lisää koulun ulkopuolella.
Partiotoiminta tuli tutummaksi maahanmuuttajataustaisille yhtenä harrastusvaihtoehtona ja kotoutumisen edistäjänä.
Lippukunnan jäsenistössä kiinnostus monikulttuurisuutta kohtaan vahvistui.
Yhteydet kunnan maahanmuuttokoordinaattorin kanssa alkoi.

Vinkkejä muille tekijöille?

Suosittelen retkipäivää kesäleirille! Yön yli lähteminen saattaa olla haastavampaa, mutta retkipäivä oli puolin ja toisin simppeli ja helppo. Päivän aikana ehti hyvin nähdä mitä partio parhaimmillaan on. Tosin riskinä on, että osaa vierailijoista harmittaa lähteä kotiin yöksi.
Ja retkellekin on helpompi lähteä, kun ollaan kerran nähty etukäteen.