Varhaisen tuen perhetyön poikaryhmä

  • Tekijät: Hämeenlinnan kaupunki, Varhaisen tuen perhetyö ja Nummen Eränkävijät
  • Sijainti: Hämeenlinna
  • Milloin: 6. ja 20.4.2017
  • Teema: På svenska
Mitä?

Ensimmäisellä kerralla pojille kerrottiin partiotoiminnasta ja Nummen eränkävijät –lippukunnasta. Yhdessä harjoiteltiin helppoja solmuja, mietittiin mitä retkelle on hyvä pakata mukaan ja pojat saivat tehdä Jokamiehenoikeus-testiä netissä.

Toisella kerralla tehtiin retki Aulangolle Kärmeskalliolle, jossa oli matkanvarrella rasteja ja nuotiolla makkaranpaistoa ja muuta evästelyä. Rasteina on ryhmäyttäviä leikkejä sekä WWF:n Naturewatch-tehtäviä.

Kenelle?

Poikaryhmä on koottu Hämeenlinna kaupungin Toppari-työn sekä Varhaisen tuen perhetyön asiakkaista. Ryhmä toimii kevään ajan ja kokoontuu kahden viikon välein puuhailemaan kaikenlaista yhdessä. Poikia on ryhmässä kuusi ja he ovat 3.-6.-luokkalaisia. Erä-teeman tavoitteena on tutustuttaa poika luontoon ja luonnossa liikkumiseen sekä innostaa heitä partiotoiminnasta ja kannustaa liittymään mukaan partioon.

Miksi?

Ryhmän tavoitteena on syrjäytymisen ehkäisy, uusien kavereiden saaminen, erilaisiin harrastuksiin tutustuminen ja voimaantuminen. Pojat saivat eräkerralla uusia kokemuksia luonnossa liikkumisesta ja sen mahdollisuuksista sekä innostuivat partiotoiminnasta.