Vessapassi: yksinkertaisia tekoja leirin mahdollistamiseksi

  • Tekijät: Pohjanmaan partiolaiset
  • Sijainti: Lohtaja
  • Milloin: Kesä 2018
  • Teema: Suomeksi
Mitä?

Tempus18 -piirileiriä tehdessä pyrittiin etsimään osallistujille vaikeita paikkoja, jotka saattavat estää tai rajoittaa osallistumista. Ilmoittautuneita kehoitettiin olemaan piiritoimistoon yhteydessä kaikista mieltä askaruttavista haasteista.

Suurin osa saaduista yhteydenotoista koskikin ihan perinteistä leirielämää: nukkumista, syömistä, hygieniaa ja lääkitystä. Huomasimme, että suurinpaan osaan ongelmista ratkaisut olivat hyvin yksinkertaisesti järjestettävissä pienillä teoilla, jotka eivät oikeastaan edes näy ulospäin. Kunhan järjestäjät vain tiesivät, että järjestelylle oli tarve, se saatiin hoidettua kuntoon niin, että kaikki yhteyttä ottaneet saatiin leirille mukaan.

Kenelle?

Kaikista näkyvimmän teon täytyy olla vessapassin käyttöönotto. Niin tekijöiden kuin osallistujien vessojen yhteyteen liimattiin vessapassista kertovia tarroja. Tarroilla kerromme ongelmien kanssa kamppaileville, että on ok hakeutua vessaan juuri silloin kun sinne tarvitsee päästä. Toisaalta taas tarroilla nostetetaan tietoutta suolisto-ongelmista ja siitä, miten ne vaikuttavat ihmisten elämään.

Miksi?

Tietouden levittäminen auttaa tottakai esimerkiksi vessapassin tarvitsijoita leirillä, mutta kaikki 2000 osallistujaa vievät tietonsa vessapassista ja muista leirille osallistumista helpottavista tavoista kotiinsa ja osaavat kertoa siitä myös muille.